Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012. március 11.

2012.03.11

Hát eltelt egy újabb vasárnap! A mai délelőtt természetesen ismét az Úr napja jegyében telt: reggeli imára mentünk. ½ 12-kor! Ez szerintem a 7alvók miatt van: esélyük se legyen azt mondani, hogy azért nem mentem templomba, mert elaludtam…

Ugyanott voltunk ugyanazzal a Daviddel. Ma nem volt úrvacsora, helyette megkereszteltünk egy gyereket, aki iszonyú jó fej volt. Egy pár hónapos, husis kisfiút képzeljetek el cumival a szájában. A liturgiás kötött szöveg idején, amelynek keretében a gyülekezetet is megkérdezték, hogy felelősséget vállal-e a gyerekért (!), az apuka kezében volt. A keresztelési ceremóniához azonban a lelkész vette át tőle. Egyáltalán nem bőgött, még akkor sem, amikor David elvette tőle a cumiját (hallod, Peti?). Aztán 3x a fejére locsolta a vizet, majd a végén a homlokára rajzolt egy keresztet. Ezek után mondott neki még valamit, nem tudom, hogy mit, mert a gyereket figyeltem, aki egyszer csak kitörölte a vizet a szeméből és odafordult Davidhez, úgy figyelte őt. Annyira jó fej volt! Képet nem csinálhattam, mert nem kértem előtte engedélyt a családtól, sem a lelkésztől. De mint kiderült, nem is engedte volna David, mert azt mondta, nem szereti, ha ezt a bensőséges eseményt vakuk zavarják meg.

Ezek után a karján a gyerekkel körbejárta a templomot (nem faltól falig padok vannak), és mindenkinek megmutatta őt. Az meg csak nézelődött, mint aki tudja, mindez miatta van. Az egyik kanyarban egy gyertyát is gyújtott David, ami az örökéletet jelképezte. Ezt a gyertyát a szülők persze haza is vihették. A kör után visszakapta az apukája a gyereket.

Az egészben az volt a legérdekesebb, hogy mivel a keresztelőmedence a bejáratnál van, vagyis a gyülekezet többségének a háta mögött, ezért mindannyian felálltunk és hátrafordultunk, hogy mindent lássunk. Ez is jelképes volt a számomra: felálltunk egy új élet születésének a tiszteletére.

Ebéd után itthon elindult egy másik projekt: a kertészkedés! Yvonne kirángatott a földből néhány rózsatövet, elültetett néhány virágot – köztük az általam hozott hagymákat is –,

img_2751.jpg

én meg közben körbeimádkoztam a hátsó udvart. A nem lebetonozott rész kavicsokkal van teleszórva, és közülük operáltam ki a gazat. Persze ezt csak térdelve lehetett megtenni. Viszont kaptam hozzá „imazsámolyt” – a kertészeti boltokban kapható térdeplőpárna. Két vödörrel vakartam ki.

A fotón látható cserepek még ültetésre várnak, és az alattuk levő kavicsokról, illetve a talán nehezen kivehető gazakról van szó.

img_2749.jpg

Különben buli volt, én élveztem! Sőt megígérték, hogy a héten nyírhatok füvet is! (Itt idén már 2x fogunk füvet nyírni! Sok eső, enyhe tél, sok fű.) Tegnap vett R. egy elektromos fűnyírót. Már alig várom! Nagyon szeretek fűnyírni!

És lefényképeztem nektek egy igazi északír bogarat is! A fehér virág alatti kövön üldögél.

img_2752.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.